cultura

19-02-2020 #221

Ciudadanos organitza un acte sobre l'origen de la bandera d'Espanya

El passat 22 de novembre, Ciudadanos Palau va organitzar un acte cultural a l'auditori de Can Cortès per a compartir amb els assistents l'autèntic origen de la bandera d'Espanya. L'exposició va ser conduïda pel doctor en Dret i Llicenciat en Criminologia i historiador, Àngel Puertas, acompanyat del cap de partit, Juan Martínez Nieto i de l'advocat Jorge Diéguez.

Sota el títol d'«Una Bandera de Mar i Llibertat!», Àngel Puertas va explicar que l'origen de la bandera, de caràcter naval, neix per necessitat per diferenciar els vaixells de guerra en l'era dels Borbons. Carles III va encarregar el disseny i en va escollir 2 dels 12 models presentats: el primer per al comerç mercant i el segon [el tercer de la llista] per als vaixells de guerra.

Aquesta bandera, amb colors i significacions de Catalunya i Aragó [i de Castella, el vermell] va ser amb el temps la bandera d'Espanya, des de les Primeres «Cortes» de Cadis, l'any 1812. Encara que Fernando VII la va prohibir, després de la seva mort, la va fer servir el General Prim, a la Guerra de l'Àfrica [1859].

L'escut és posterior, producte de la revolució de 1868 i la implantació de la 1a i la 2a República.

Sempre ha estat un símbol dels liberals i dels revolucionaris, encara que avui dia, amb l'abús que en va fer el dictador Franco, moltes persones no s'identifiquen amb aquesta bandera.

  • bandera espanya
  • cultura
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...