activitats

16-09-2019 #218

Palau celebra una Festa Major participativa i plena d’activitats, sota un nou marc de seguretat amb el protocol impulsat per la regidoria de Seguretat Ciutadana

alt
La festa de l’escuma a la Festa Major d’enguany. [Foto: L’Alzina].

Palau ha gaudit de la Festa Major, celebrada entre el 29 d’agost i el 2 de setembre, amb un gran assortiment d’activitats culturals, musicals, d’aigua, de foc i d’esbarjo; una vuitantena d’actes, per a tots els públics, que ha conformat la programació, sent fruit d’un treball conjunt entre el consistori i el Procés participatiu de Festa Major, format per una vintena d’entitats locals, els i les joves participants en el Mulla’t per la Festa Major i la taula de treball de l’Espai de Barrakes. El regidor de Festes, Jordi Plaza, ha remarcat tota la feina que hi ha darrere de l’organització conjuntament amb les entitats. Segons el regidor, «també volem agrair la participació de la gent de la vila i dels nombrosos visitants que han volgut gaudir dels diferents actes programats aquests dies».

Presentació del cartell i del programa de Festa Major

Dimecres, 24 de Juliol, es va celebrar a l’auditori de la Masia de Can Cortés, l’acte de presentació del programa i el cartell de la Festa Major 2019. Hi van participar l’alcalde de la vila, Oriol Lozano, el regidor de Festes Populars, Jordi Plaza, i representants de les entitats de Palau-solità i Plegamans. A l’acte, l’alcalde va agrair la feina feta per l’anterior regidora de Festes, Carme Sanz.

El regidor de Festes, Jordi Plaza, va exposar les principals activitats del programa d’activitats de la Festa Major, destacant la inauguració de la Plaça de la Vila com a Plaça Castellera de 9, la tercera mostra de bestiari o les activitats al Pati.

L’alcalde Lozano va posar en valor la feina conjunta que, entre l’ajuntament, entitats, Policia Local i Mossos, estaven treballant. «És una prioritat per a nosaltres la seguretat ciutadana i el civisme a la festa». En aquest sentit es va referir al protocol d’actuació contra les agressions sexistes, que s’estava treballant entre les regidories d’Igualtat, Joventut, Participació i Festes, i les diverses entitats del municipi, destacant la campanya contra les agressions sexistes durant la Festa Major, «No tot s’hi val!».

Protocol de seguretat i Botellot, «Al Carrer NO»…

Entre l’1 i l‘11 d’agost, l’Ajuntament va engegar una campanya, de la mà de la Policia Local i Mossos d’Esquadra, per conscienciar sobre l’incivisme que provoca la pràctica del «botellot», o beure al carre, i informar de les conseqüències i sancions que comporta tal fet.

Prioritzant la funció informativa, aquesta campanya podria esdevenir sancionadora en casos de reincidència o conductes greus. Segons les ordenances, el consum de begudes alcohòliques al carrer pot comportar sancions de fins a 900 euros.

Dilluns, 26 d’agost, l’alcalde, Oriol Lozano, conjuntament amb Eva Soler, regidora de Seguretat ciutadana, la Policia Local i Mosos, va presentar el nou protocol de seguretat per a la Festa Major, un protocol per a intentar evitar i/o minvar incidents i aldarulls tal com s’havien produit els anys anteriors.

A descatar al protocol de seguretat:

  • No suspendre l’article de l’ordenança de civisme on es penalitza el «botellot» durant els dies de la Festa Major
  • Habilitar un nou aparcament entre la Fira i l’Espai Barrakes amb el camí il·luminat i es tancar els que hi ha al voltant del camp de futbol i de l’Espai Jove L’Escorxador
  • Serà el primer cop que s’aplicarà el Protocol contra les agressions masclistes i LGTBIfòbiques en contextos d’oci de Palau-solità i Plegamans
  • Treballar específicament en la coordinació entre Policia local i Mossos d’Esquadra, i els diferents operadors de la seguretat a la Festa Major

Enguany l’Espai de Barrakes i l’Ajuntament han treballat conjuntament en la campanya «No Tot s’hi Val !», per lluitar contra les agressions sexistes, masclistes i LGTBI fòbiques en l’oci nocturn. Es va habilitar durant tots els dies La Karpalila amb agents de prevenció. A Barrakes també hi vam trobar la Karpassana, l’espai informatiu nocturn sobre la salut, la sexualitat i els riscos associats a l’alcohol o altres substàncies.

Aixeca el vol amb la festa…

Gimcana XL, Festufarra, Sopar de «Duro» i l’Antipregó, activitats que van iniciar la Festa Major d’enguany, el passat 29 d’agost, una vuitantena d’activitats per realitzar. Continuant amb Festa Salsera, Shariff, Àlex Argemí i Òscar Rubio a l’espai Barrakes.

Festa d’Escuma, Skaters i Bikers, Ballada de Sardanes, Exposició del 35è Conscurs de Fotografia i, com no, el pregó de l’endemà, divendres vespre, a càrrec de Dèlia Brufau —una de les actrius de la sèrie de TV3 «Les de l’hoquei», sèrie rodada a Palau— van ser el tret de sortida per «axeicar el vol amb la Festa Major».

Matinades, 26è Torneig 3x3 de Bàsquet, Marató Donació de Sang, Campionat de Bitlles i més van iniciar les activitats del dissabte. A la tarda, ColoRain, Cercavila i Tarda Castellera, amb els Minyons de Terrassa, Capgrossos de Mataró, arribant al quatre de vuit, i Castellers de Caldes, que van completar amb èxit el tres de set després d’un intent desmuntat; van fer les delícies dels assistents i de les autoritats. Un vespre amb Marató de Country, Concert de l’Orquestra Maravella, el Correfoc, amb els Diables de Castellar del Vallès, els Diables de Barberà del Vallès i els Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga, van fer vibrar Palau. A la nit, l’oci nocturn de Versió Impossible, DJ Petardeo Ketearreo, Ball de Gala de l’Orquestra Maravella i la 8a Empalmada.

El Campionat de Petanca, la 39a Cursa Maria Víctor, la Caminada, l’Esmorzar Popular, el Ball de Sardanes, entre d’altres, van posar movilitat al matí de diumenge. Tarda i vespre, amb la 3a Mostra de Bestiari, Futbol, Cantada d’Havaneres i més…

Dilluns, últim dia de la festa, al matí amb la Festa de l’Aigua i a la nit, amb el Castell de Focs i l’actuació de Miquel del Roig van tancar la Festa Major 2019.

L’Alcalde, Oriol Lozano ha volgut agrair l’esforç de tantes persones que fan possible la Festa: «Un cop finalitzada la Festa Major només em queda donar les gràcies a totes les entitats, brigades, tècnics, voluntaris i veïns i veïnes del poble que any rere any organitzen i col·laboren amb l’Ajuntament per oferir un munt d’activitats perquè tothom en pugui gaudir».

  • FESTA MAJOR
  • activitats
  • notícies
  • palau-solità i plegamans
  • l'alzina

comparteix la notícia...