salut
19-01-2020 #222

Revisió del Pla Estratègic 2017-2020 per part del Consell d'Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet

222-pla-estrategic-del-consell-d-alcaldes-de-la-fundacio-sanitaria-mollet-1579443007
El Consell d'Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet. [Foto: Ajuntament].
×

El 29 de desembre, el Consell d'Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet [FSM] es va reunir al La Llagosta i va posar sobre la taula els diferents reptes a abordar per millorar el servei que l'FSM ofereix als municipis de la seva àrea d'influència, tant en l'àmbit de la salut com en el social en el context del seu Pla Estratègic.

El Consell d'Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet és un òrgan consultiu que es reuneix periòdicament i de forma rotativa pels diferents municipis de l'àrea d'influència de l'FSM. Com a objectius, presentar de forma transparent i conjunta als alcaldes de cada municipi les principals dades d'activitat i projectes estratègics de l'FSM, a més d'obrir un espai de diàleg per exposar les necessitats de cada municipi i plantejar conjuntament l'estratègia i prioritats futures.

D'altra banda, la Fundació Sanitària Mollet és una entitat sense ànim de lucre formada per l'Hospital de Mollet, l'Hospital Sociosanitari de Mollet, el Centre de Salut Mental Jaume Vilaseca i Pujades, el Centre d'Atenció i Seguiment de Drogodependències de Mollet i les residències de Santa Rosa, la Vinyota i Pedra Serrada. La Fundació Sanitària Mollet dona servei actualment a 165.000 habitants dividits en 11 poblacions situades entre el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

Els àmbits d'acció plantejats a la reunió de La Llagosta, principalment, van ser:

  • Constituir una Taula de Participació Social que inclogui treballadors socials de cada municipi i de les institucions prestadores de serveis per exposar i coordinar millor la resposta dels diferents dispositius a les necessitats socials.
  • Revisar i actualitzar el Pla de Mobilitat dels municipis de referència de l'FSM, creat ara fa 12 anys, a la llum dels nous fluxos d'atenció que presta l'FSM als ciutadans.
  • Analitzar la situació actual dels diferents dispositius d'atenció urgent del territori d'acord amb l'administració per anticipar necessitats de servei a la població.
  • Destacar la necessitat de seguir garantint els correctes dispositius de la salut mental d'acord amb l'alta incidència d'aquestes patologies en el territori que ja detecta la Taula de Salut Mental Vallesana.
  • Constituir una taula de participació dels alcaldes per la revisió del proper Pla Estratègic de l'FSM 2021-2025.