política
05-05-2024 #270

El conveni amb la Coral La Unió i el III Pla d'Igualtat de l'Ajuntament, a debat plenari

270-resum-del-ple-ordinari-d-abril-1714904665

Altres punts destacats de la sessió plenària d'abril, a part el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la Societat Coral La unió; i la proposta del III Pla intern d'Igualtat de l'ens municipal, van ser:

  • La modificació de crèdit núm. 6
  • La baixa dels crèdits incobrables proposades per l'Organisme de Gestió Tributària
  • L'error material detectat en els estatuts de la nova societat mercantil
  • L'error material de l'Ordenança relativa al servei de subministrament d'aigua
  • La ratificació de l'adhesió al Codi Ètic amb del Dept. d'Economia i Hisenda de la Generalitat
  • La pròrroga del conveni amb el Servei Català de Trànsit

×

La sessió del mes d'abril, desenvolupada en menys d'una hora, es va tornar a avançar un dia i va passar de dijous a dimecres 24 per les agendes compromeses de diferents regidors, com la d'Andrés Martínez i la de Naomi Mora, que formen part de les llistes electorals per comarques dels corresponents partits per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya i que dijous coincideix amb l'inici de campanya.


Ordre del dia: punts destacats

La modificació de crèdit extraordinari i suplements de crèdit per nous o majors ingressos, va ser aprovada amb l'abstenció de Junts i PSC.

Un import total de 279.488,14 euros, procedents de les subvencions de Treball Formació ACOL, i dels Plans d'Ocupació de la Diputació de Barcelona; juntament amb els convenis amb l'Agencia Catalana de l'Aigua i del Campus Ítaca, es destinaran per suplementar diferents partides pressupostàries.

El desglossament dels imports per partides seran:

  • Pla d'Ocupació, Palau Avança i Projecte IRIS, 56.913,86 euros
  • Seguretat Social, 14.832,24 euros
  • Restauració i Manteniment de la riera de Caldes, 74.269,78 euros
  • Millores de la Deixalleria, 133.472,26 euros.

La baixa de crèdits incobrables proposats per l'Organisme de Gestió Tributària —ORGT—, va ser aprovada per unanimitat.

Aquestes relacions de crèdits pertanyen en la seva majoria a l'exercici 2007, per un import total de 37.742,35 euros.

L'error material detectat en l'Art. 5 dels estatuts de la nova Societat Mercantil Municipal, també va ser aprovat per unanimitat.

Es tracta d'un error aritmètic detectat en del cost de valoració de la plataforma elevadora en un dels vehicles elèctrics GOUPIL, per un cost de 7.556,67 euros que, amb l'IVA, fan un total de 9.143,57 euros.

Recordem que el capital social de l'entitat, que surt del traspàs de l'Ajuntament a Serveis Municipals PsiP SL, dels 4 vehicles, un amb la plataforma elevadora, es fixa en 122.016,00 euros, dividit en 100 participacions socials amb un valor nominal de 1.220,16 euros cadascuna d'elles.

L'error material de l'Ordenança reguladora de la prestació patrimonial pública no tributària, relativa a la prestació del servei públic de subministrament d'aigua, novament va ser aprovat per unanimitat.

Aquest error afecta els articles 11 i 12 de l'Ordenança, atès que ha de dir «cobrament trimestral» i no «bimestral», tal com surt actualment.

La ratificació a l'adhesió al Codi Ètic i de Conducta en contractació pública del Dept. d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, va ser aprovada per unanimitat.

Uns canvis a aquest codi Ètic, aprovat per l'acord del Govern de la Generalitat GOV/226/2023 de 7 de novembre de 2023, per tal que sigui aplicable a tots els membres de la Corporació i empleats i empleades de l'Ajuntament.

Andrés Martínez, regidor de Cs, va comentar el seu vot a favor de la ratificació.

Laura Navarro, per part de Junts, va anunciar que s'adhereixen a la ratificació.

Per la seva part, Marc Sanabria va reivindicar, com a portaveu del PSC, «que la normativa es flexibilitzi dins dels paràmetres del rigor, de la solvència, de la transparència, etc., perquè sigui àgil a l'hora de contractar i a l'hora de donar resposta als veïns».

La pròrroga del conveni amb el Servei Català de Trànsit sobre l'assumpció de les facultats de denúncia i sanció per a infraccions de normes de circulació en vies urbanes, va ser aprovada per unanimitat.

Es tracta de prorrogar el conveni de col·laboració entre el SCT i l'Ajuntament que permet als Mossos assumir la facultat de poder denunciar i sancionar les infraccions de circulació en vies urbanes del municipi, segons la possibilitat establerta en el pacte 5è del conveni subscrit en data 19 de novembre de 2020, d'acord amb l'esborrany de conveni que consta en l'expedient.

El conveni de col·laboració amb la Societat Coral La Unió, novament va ser aprovat per unanimitat.

Segons va explicar l'executiu, l'entitat centenària troba dificultats per continuar la seva feina per la manca de relleu de la Junta. Les regidories de Cultura i d'Educació han treballat per trobar una solució.

Aquest conveni recull la vinculació de l'entitat amb l'Escola de Música, formant part de les classes de l'escola, amb horaris independents i una mestra específica per a la coral.

La proposta del III Pla intern d'Igualtat de l'Ajuntament, 2024-2028, també va ser aaprovat per unanimitat.

El I Pla Local d'Igualtat es va aprovar l'any 2015. El II Pla, 2021-2024, es va aprovar al juny de 2021, es va aplicar de manera transversal i va comptar amb les aportacions de la participació ciutadana, treballadors i treballadores municipals, així com amb diverses entitats de la vila, i escoles i instituts que també van aportar opinions i coneixements.

Aquesta tercera actualització «suposa el compromís de l'Ajuntament per incorporar el principi d'igualtat en la seva organització i polítiques municipals; i continuar sensibilitzant a la ciutadania en la igualtat efectiva», va argumentar la regidora d'Acció Social, Igualtat, Feminismes i Polítiques LGTBIQ+, Patricia Freire.

Per a Cs, «estamos de acuerdo, pero pensando en el ahorro, estamos pagando una consultoria para la realización de los estudios, pero creemos que estáis suficientemente preparados como para que lo hagáis vosotros a nivel interno», va expressar Andrés Martínez.

Per a Junts, «votarem a favor perquè, lamentablement, encara és necessari», va argumentar la regidora Navarro.

Sanabria, per part del grup socialista, va puntualitzar que «estan a favor, però una de les mancances que s'ha trobat, a nivell global de la corporació municipal, és la manca d'implicació de la part masculina del cos de l'ajuntament en les formacions d'activitats vinculades als temes d'igualtat».


Ordre del dia: moció i punt retirats

La sessió d'abril, a part de destacar per ser una jornada curta, també va destacar per la retirada d'un dels punts de l'ordre del dia i d'una de les mocions, retirades que van ser aprovades per unanimitat:

  • La conformitat a l'autorització de cessió de la concessió de serveis per l'explotació de les pistes de pàdel i servei de restauració a les instal·lacions esportives municipals de Can Falguera, va ser retirada per la falta d'una part de la documentació que cal presentar.
  • La moció presentada pel PSC, per a la instal·lació de sales de lactància a equipaments municipals, va ser retirada perquè l'equip de govern va sol·licitar treballar per acabar de consensuar-la. Per tant, es reelaborarà i es presentarà més endavant per aconseguir el màxim consens possible.

JMP 27042024