política
20-05-2023 | 17-06-2023 #259

Preguntes a les 7 candidatures que es presenten a les properes eleccions municipals

259-qui-dels-7-prendra-les-regnes-de-l-alcaldia-1684605073

Iniciada la campanya electoral, aquesta revista ha formulat 3 preguntes a tots els alcaldables per fer una petita sinopsi dels projectes per als propers 4 anys en cas de que arribin a l'alcaldia: primerament, una valoració sobre l'anterior legislatura; seguit dels punts forts del programa electoral; i finalment, una petita «crida de vot» per als lectors on els preguntem per la qualitat i singularitat d'ell i del seu partit com a compromís amb el poble.

×

El passat 12 de maig va començar la campanya electoral per a les Eleccions Municipals del proper diumenge 28 de maig. Aquesta vegada només són 7 les candidatures presentades en aquests comicis, una d'elles presentada en l'últim moment: ERC, PSC, Junts x PsiP, Ciutadans, Palau En Comú Podem, CUP i Demòcrates.

El compte enrere ha començat. Ara és el moment de fer la tradicional enganxada de cartells i banderoles, petits meetings i molta campanya per mitjans digitals.

Oriol Lozano torna a repetir com a cap de llista d'Esquerra Republicana. Marc Sanabria també repeteix per part del Partit dels Socialistes. Laura Navarro, l'única dona que es presenta com a alcaldable, també lidera per segona vegada la llista electoral de Junts. Per la seva banda, Andrés Martínez agafa el relleu de Juan Martínez per a la candidatura de Ciutadans.

Dels partits que no van tenir representació a l'Ajuntament en l'anterior legislatura, ens trobem amb Dani Cama, que torna a liderar la llista de la CUP.

Per la seva banda, Liberto Folch està al capdavant de la fusió de Palau en Comú, anteriorment liderat per Àngels Marcuello i de Podem-Podemos, capitanejat ens els anteriors comicis per Jordi Aznar.

I, finalment, Dany Ruiz lidera la llista presentada en l'últim moment de Demòcrates, iniciativa presa arran de la no presentació del grup Primàries en aquestes eleccions, i de les negociacions fallides a l'intentar presentar-se en una llista conjunta amb Junts per PsiP.

Cal destacar el fet que, malgrat ser els últims en arribar, a través de la denúncia presentada pel tema dels drets electorals entre Junts per Catalunya, PEdCAT, Ara Pacte Local i Compromís Municipal, finalment, la Junta Electoral Central ha pres la decisió de dividir els drets municipals, que atorguen el temps de publicitat gratuïta al mitjans, entre d'altres coses, a parts iguals per tots els partits inclosos en la disputa. En síntesis vol dir que a Palau, Junts i Demòcrates han de compartir el mateix percentatge dels drets.

El proper 28 de maig, seran els palauencs i les palauenques amb dret a vot els qui decidiran quin candidat dels 7 prendrà, a partir de juny, les regnes de l'alcaldia per iniciar una nova legislatura.


Les 3 preguntes

#1. LEGISLATURA 2019-2023: enumereu, d'una banda, el millor; i d'altra, el pitjor d'aquesta legislatura que ara s'acaba.

#2. PROGRAMA ELECTORAL: quins són els tres punts més destacats del programa per a la nova legislatura 2023-2027?

#3. COMPROMÍS AMB EL POBLE: quina qualitat diferencia al vostre grup dels altres partits per poder inclinar la balança al vostre favor?

ERC


Oriol Lozano

1. Oriol Lozano Rocabruna

2. Eva Soler Guallar

3. Patrícia Freire Núñez

4. Ignasi Fargas Roca

5. Naomi Mora Sanchez


1. El millor, demostrar que es pot treballar al costat de la gent durant 4 anys, fer realitat els compromisos que vam dir que faríem i acabar amb els privilegis d'alguns regidors i regidores de govern. El pitjor, viure la pandèmia: una situació inesperada i que mai ningú havia viscut. Tot i això, ens sentim orgullosos i orgulloses d'haver ajudat en tot moment a totes les persones del poble.

2. La construcció del complex esportiu amb piscines, una demanda històrica que estem a punt de fer realitat La transformació dels eixos principals del poble, com l'Avinguda Catalunya i el Passeig de la Carrerada I entre d'altres propostes també volem destacar la construcció de 88 habitatges a preu públic, tant per a joves com per a gent gran.

3. El gran fet diferencial que tenim com a equip és la proximitat amb els veïns i veïnes, el nostre compromís amb la transparència i el retre compte. Fer que tots els nostres compromisos siguin una realitat. Tenim molt clar que som servidors públics i que nosaltres som aquí per millorar Palau-solità i Plegamans i estar a prop teu.


PSC


Marc Sanabria

1. Marc Sanabria Robledo

2. Giovanna Sánchez Giménez

3. Ignasi Martínez Rivas

4. Cristina Pérez Gómez

5. Miquel Truyols Rocabruna —Ind.—


1. El millor d'aquest mandat ha estat, sens dubte, la solidaritat i la resiliència de la ciutadania de Palau en els pitjors dies de la pandèmia.
En contraposició, crec que el pitjor han estat 4 anys sense cap projecte d'envergadura, fet que no havia passat mai a la vila independentment del color del govern.

2. La neteja serà la nostra prioritat. Per això, començarem per modificar la recollida de residus perquè sigui fàcil per a les famílies. Eliminarem tots els pals de penjar escombraries dels carrers Treballarem per reforçar la seguretat als barris, ampliant les càmeres lectores de matrícules a les entrades i recuperant la figura dels «Serenos» En paral·lel, les grans inversions han de ser una Piscina Municipal de 25 metres, un Tanatori fora de la trama urbana i un Casal de la Gent Gran.

3. Des del PSC creiem que la política municipal ha de ser un equilibri perfecte entre proximitat i coneixement en la gestió. Palau necessita un govern que doni certeses i eviti els experiments.


JUNTS


Marc Sanabria

1. Laura Navarro Ceballos

2. Ovidiu Popescu

3. Lidia Olivé

4. Montse Parera

5. Quico Colindres


1. El punt negatiu, haver patit fenòmens naturals com el Glòria, i sobretot, la pandèmia. Però això ens porta al punt positiu, que d'això hem sortit reforçats i hem aprés a gestionar i a millorar les coses.

2. Fer realitat el Complex Esportiu Municipal amb piscina Treballar un protocol d'actuació per frenar les ocupacions conflictives d'habitatges Rehabilitació de la Comanda Templera.

3. Som gent consensuadora, gent de parlar-ho tot, de sentir altres veus, d'arribar al punt entremig entre idees, i que treballem en un únic objectiu: millorar el nostre municipi i servir als ciutadans.


DEMÒCRATES


Marc Sanabria

1. Dany Ruiz Martín

2. Jordi Serraviñals Arumi

3. Elisabeth Ruiz Martín

4. M Asunción Coll Genestos

5. Jordi Martí Vidal


1. Positiu, aixó sería una pregunta pels ciutadans, ja que son ells qui han de Valorar i per aixó hi seran les urnes. Sí que és cert que s'han començat alguns projectes i aixó ja és bo per al municipi. Com a negatiu, van córrer molt per a l'eliminació de tots els contenidors del municipi.

2. La millora i optimizació de la Policía local La modificació del sistema de Recollida Selectiva La posada en marxa del Projecte del Complex esportiu Municipal i la piscina.

3. El nostre compromís amb el Poble és que, a diferència dels altres partits, nosaltres no estem supeditats al que ens digui el Partit.


CS


Marc Sanabria

1. Andrés Martinez Palacio

2. Isabel Luna Castro

3. Rosario Gálvez Ortíz

4. Jesús Arjona Domínguez

5. Francisco Sánchez Gálvez


1. Positivo, el consenso que todos los grupos políticos tuvimos para dar soporte al equipo de gobierno durante los duros meses de pandemia y confinamiento en uno de los pocos ejemplos de unidad para solucionar temas trascendentes. También destacar es el buen tono y el respeto que ha estado presente entre los grupos municipales. Negativo, el fiasco del nuevo sistema de recogida de basuras; la conflictiva decisión del cambio de gestión de suministro del agua. Además el fracaso de los procesos participativos y la utilización interesada de los mismos.

2. Despolitización de la gestión municipal Utilización de manera normal del bilingüismo en la administración pública Hacer que la recogida de basuras sea mas amigable para los vecinos Casal para gente mayor con instalaciones y servicios adecuados

3. Nos dirigimos a aquellos vecinos que piensan que la política tiene que estar al servicio del ciudadano, que quieren una gestión sensata, moderada y donde las personas están antes que la ideología y los partidos


CUP


Marc Sanabria

1. Daniel Cama Vidal

2. Sergi Guardiola Astorga

3. Nàdia Tarifa Mateo

4. Sònia Cama Molina

5. Jordi Méndez Cordobés


1. El millor, el canvi de l'equip de Govern vers el polígon de Gallecs, passant de signar un conveni per a construir-lo a defensar la protecció de l'espai. També el canvi de model de gestió de l'aigua. El pitjor, la gestió de la pandèmia al Residencial Palau i la «confusió» del Govern entre partit i institució. Utilitzen, com anteriors Governs, la comunicació de l'Ajuntament com a eina propagandística. Exemple: el butlletí municipal 45 de març 2023, que és un autèntic pamflet de propaganda electoral.

2. Els punts principals són la construcció d'habitatge públic de lloguer assequible Que els serveis municipals passin a ser de gestió pública La defensa del territori cuidant el nostre entorn natural, tot emmarcat sota el paraigües de les sobiranies.

3. Nosaltres diem les coses com les pensem, i el nostre objectiu polític és el canvi de model social i econòmic, per tal de deixar enrere el capitalisme que escanya a la majoria de la població i posar en marxa un sistema alternatiu que tingui com a objectiu el benestar de les classes populars.


PECP


Marc Sanabria

1. Liberto Folch Molins

2. Merche Medina

3. Pere Aznar

4. Àfrica Alcoy

5. Jordi Aznar


1. Com que no hem pogut estar al consistori, no tinc elements de judici. El pitjor, la Covid i les seves conseqüències. Més de 50 morts a la residència del nostre poble, no deixen indiferent. A més, no és ara el moment d'opinar altres. Estar al front no es fàcil, suposo que s'han fet les coses el millor possible.

2. Els tres punts són: les persones, servei i compromís. La resta ja ho heu publicat amb els nostres manifestos.

3. No és una qüestió de qualitat, es una qüestió de compromís. Aquest és total.


JMP 14052023