esports
29-04-2024 #270

El Generali HC Palau es proclama campió de la Copa de la Reina per primera vegada

270-l-hc-palau-guanya-la-copa-de-la-reina-d-hoquei-patins-1714365482

Les palauenques van guanyar a la tanda de penals el Telecable HC per 2-3 a la gran final disputada a Vilafranca del Penedès el passat 21 d'abril.

×

El Generali HC Palau de Plegamans s'ha proclamat campió de la Copa de la Reina Iberdrola 2024. Les jugadores, dirigides per Iván Sanz, es van imposar a la final al Telecable HC després d'empatar 1-1 i guanyar la final als penals per 2-3. L'equip palauenc va aconseguir el primer trofeu coper de la seva història.

El matx va arrencar amb tots dos equips cercant l'equilibri entre l'atac i la defensa, però el Generali HC Palau va ser l'equip que va tenir les millors ocasions amb Aina Florenza i Anna Casarramona. Al minut 14 de partit, Laura Puigdueta va veure la targeta blava, i Sara Roces va marcar la falta directa per a les de Gijón amb un xut espectacular. A punt d'arribar al descans, el Telecable va tornar a tenir una gran oportunitat des del punt de penal però aquesta vegada, el xut de Sara Roces se'n va anar fora. Al següent atac, el Generali HC Palau va tenir l'ocasió més clara del primer temps amb un xut de Berta Busquets que va rebotar al travesser.

La segona meitat va continuar amb la mateixa tònica, amb un ritme elevat, atacs molt verticals, on les porteres van ser clau. La desena falta del matx de les palauenques va provocar la segona falta directa del partit per a les gijoneses, però Laura Vicente es va mostrar immensa davant Nuria Almeida i va aturar el cop. Quan mancaven 6 minuts per al final, la jugadora del Telecable, Maria Igualada, va veure una targeta blava i l'encarregada de llançar la falta directa va ser Berta Busquets, que va definir a la perfecció davant Fernanda Hidalgo per posar l'empat a 1 al marcador, resultat amb què ens hem anat a la pròrroga.

En el temps extra, la inèrcia del gol de l'empat va servir a l'HC Palau per establir-se als voltants de la porteria defensada per Hidalgo, però la portera xilena ho va parar tot. Per la seva part, el conjunt de Gijón va cercar el gol en algun contraatac conduït per Sara Roces.

El campió es va decidir decidir a la tanda de penals. Aquí, el Telecable va començar com un tret marcant els seus primers dos xuts. A partir d'aquí, Berta Busquets i Aimee Blackmann van empatar la tanda a dos gols i, un altre vegada, Busquets va marcar el tercer i definitiu tant per donar-li el primer títol per al club.

A més, Berta Busquets, va estar escollida com a MVP de la final. Enhorabona, campiones!